Bestuur en debat

Leerlingpanels

Vertegenwoordigers van alle klassen in de onder- en bovenbouw spreken tweemaal per jaar met de mentor en de schoolleiding over praktische zaken op school. Wat gaat er goed en wat kan beter.

Leerlingenvereniging

Ieder schooljaar wordt in oktober een nieuw bestuur gekozen voor de leerlingenvereniging Jacob (van Maerlant). Leerlingenteams uit 4 havo en 4 en 5 vwo kunnen meedoen aan de verkiezingen. Het bestuur zorgt onder meer voor de organisatie van schoolfeesten en activiteiten rondom Sinterklaas, Kerstmis, Valentijnsdag en het culturele festival Interscholaire.

Model United Nations

Ieder jaar neemt een aantal leerlingen uit de bovenbouw deel aan de Model United Nations, georganiseerd door The Hague International Model United Nations (THIMUN). Tijdens dit wereldwijde debat vormen leerlingen een delegatie van een aan hen toegewezen land.

Europees jeugdparlement

In het kader van het programma Model European Parliament organiseert het Maerlant jaarlijks een schoolconferentie waaraan leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo kunnen deelnemen. Zij gaan met elkaar in discussie over Europese vraagstukken. De beste leerlingen kunnen vervolgens meedoen aan de provinciale en evt. aan de nationale conferentie. Een docent begeleidt de leerlingen.

Gemeenteraad Madurodam

Madurodam heeft een jaarlijks wisselende jeugdgemeenteraad en een jeugdburgemeester. De gemeenteraad bestaat uit leerlingen van scholen uit de Haagse regio. Het Maerlant levert regelmatig burgemeesters en wethouders.
Bestuur en debat